Η εκδήλωση "τζαζ στο Duomo" είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την τοπική καθολική ενορία. Aποσκοπεί στο να συμβάλει με μια πολιτιστική δράση στην πνευματικότητα των ημερών. Το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Caritas θα παρουσιαστεί κατά την εκδήλωση.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Gospel και Jazz στο Duomo με την Deborah Carter


Η πρωτοβουλία Culture Current Initiative παρουσιάζει , την συναυλία Gospel Jazz στο Duomo, μια
συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Caritas-Κέρκυρα

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη προς το κοινό είσοδο, στις 16 Δεκεμβρίου 2011, και ώρα 19.30, στον 
Καθολικό Καθεδρικό Ναό (Duomo) στην πλατεία του Saint Jacomo, με την συμμετοχή της καταξιωμένης Αμερικανίδας ερμηνεύτριας του Gospel τραγουδιού, Deborah Carter και μουσικού συνόλου που απαρτίζεται από τους αναγνωρισμένους εγχώριους ερμηνευτές της jazz και καθηγητές, Δήμο Δημητριάδη στο σαξόφωνο, Γιώργο Κοντραφούρη στο organ και εκκλησιαστικό όργανο και Νίκο Καπηλίδη στα τύμπανα.

Η συναυλία στο Duomo διοργανώνεται ύστερα από πρόταση της πρωτοβουλίας C.C.I , στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την 'Caritas Κέρκυρα', με στόχο την αξιοποίηση και προβολή ιστορικών μνημείων της Κέρκυρας μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων και ταυτόχρονα την προβολή του φιλανθρωπικού έργου της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Ο καλλιτεχνικός στόχος της εκδήλωσης είναι να αξιοποιήσει την υπέροχη ακουστική του καθεδρικού ναού, τη χρήση του μοναδικού εκκλησιαστικού οργάνου στην Κέρκυρα και την καλλιτεχνική δεινότητα και εμβέλεια της Deborah Carter και του μουσικού συνόλου που την πλαισιώνει, με σκοπό την ανάδειξη του πνευματικού χαρακτήρα της μουσικής, σε ένα περιβάλλον που προδιαθέτει για ένα μυσταγωγικό καλλιτεχνικό δρώμενο.

Η πρωτοβουλία Culture Current Initiative συντάχθηκε με σκοπό να προτείνει, σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Κέρκυρα, την διοργάνωση και διεξαγωγή μιας σειράς καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που στοχεύουν στην ανάδειξη ιστορικών αρχιτεκτονικών χώρων της Κέρκυρας και την προβολή του νησιού ως «μήτρα» ζωντανού και σύγχρονου πολιτισμού.

Η C.C.I προέκυψε ως μια δημιουργική συνεύρεση του Δήμου Δημητριάδη, μουσικού και καθηγητή της Jazz του Τ. Μ. Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Γιώργου Ανδριώτη, ηχολήπτη, αρθρογράφου σε θέματα πολιτισμού και παραγωγού πολιτιστικών εκδηλώσεων, μέσω της εταιρίας ear to earth productions και της Χριστίνας Τζαμάλα, επί χρόνια ειδικού εταιρικού συμβούλου με σημαντική εμπειρία στον τομέα της διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, χορηγιών και παρουσιάσεων.

Για την καλύτερη επικοινωνία του σκοπού, θα πραγματοποιηθεί προ-εκδήλωση στον πολιτιστικό πολυχώρο Πολύτεχνο, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 με jazz jam sessions και προβολές σχετικές με τη Συναυλία. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου